Привет колеги. Понеже колата ми спи винаги в гараж никога не съм имал проблем с паленето. Но тази нощ преспа на вън и сутринта като запалих се чу еди звук като дрънчене на верига или като прецикване на ремък но с метален звук. Звока беше само за секунда но доста силен. Иначе колата запали без проблем. Някаква идея какво е това?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно паленето.
Collapse
X
-
"Одървен" високо-качествен пистов ремък,заедно със започнал да си заминава обтегач.
По-малко вероятно ролката или лагерите на алтернатора.
100% си имал и по-вибриращ и шумен автомобил в първите 5 мин.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Ремъка ми д на 5-6 хил км. Звука по скоро е като дрънчене на вериг. След като запалих оставих я да поработи минута две и не чух никакви необичайни звуци от мотора. На един приятел сеата му издава подобен звук сутрин когато е много студено и са му казали че му задържа бендикса. Ако и при мен е така защо ще го прави само сутринАлфа 166 JTD 136к.с + чип
Comment
-
Значи ако чуваш дрънкане като от верига...това е лагера на съединителя.Тъй като маслената веригата при 136к.с. се чува само като загрее.
П.П 5-6 хил. за измислените дрисливи ремъци както на гейтс и на дайко са достатъчни да се опече.Все пак се продават боклуци навсякъде.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
При мен има нещо което се проявява при -10 и надолу. Имам чувството че маслото в хидравликата става много гъсто при тия темп. Вие като на хидравлика за около 30 секунди и утихва.
Колкото по-студено (под -10) толкова по-силно вие и все е за около 30 сек.
Comment
-
Първоначално публикувано от VIHHRONNY Покажи съобщениеПри мен има нещо което се проявява при -10 и надолу. Имам чувството че маслото в хидравликата става много гъсто при тия темп. Вие като на хидравлика за около 30 секунди и утихва.
Колкото по-студено (под -10) толкова по-силно вие и все е за около 30 сек.Алфа 166 JTD 136к.с + чип
Comment
-
С предварителното извинение, че се повтарям, пак го казвам - карайте си колите и по-малко се заслушвайтеИ бъдете оптимисти - колкото повече напредват годините и пробега на 136-коньовите ветеранки, толкова по-силно и от повече места ще дрънчат
...
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщениеС предварителното извинение, че се повтарям, пак го казвам - карайте си колите и по-малко се заслушвайтеИ бъдете оптимисти - колкото повече напредват годините и пробега на 136-коньовите ветеранки, толкова по-силно и от повече места ще дрънчат
Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеТочно така, затворени прозорци, малко музика, ако се обръщат след вас не си мислете, че е от шума, или харесват колата. или не са виждали такава156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Comment